visie

Als Dynamisch tuinbouwbedrijf gaan we voor:

*Kwaliteit
*Voedselveiligheid
*Duurzaamheid
*Continueteit
*Innovatie
*welzijn – zelfontplooiing van onze medewerkers

Al deze elementen zijn verbonden met elkaar om onze doelstellingen te kunnen bereiken een kwalitatief hoogstaande Troskerstomaat, Kerstomaat, Aardbei en Framboos te telen.

 

Kwaliteit:

Door geselecteerde rassenkeuze en klimaatsturing proberen wij op elk moment van het jaar een hoog kwalitatief product te produceren.

Na de oogst worden onze producten gesorteerd op kwaliteit en vorm en calibratie.
Door de juiste rassenkeuze en klimaat sturing slagen we erin om meer dan 90% van onze producten te verhandelen via het kwaliteitsmerk “TOMABEL” ( www.tomabel.be ).
Hierbij staan smaak, kwaliteit, presentatie, duurzaamheid centraal.
Reeds 20 jaar verhandelen we onze producten onder het kwaliteitsmerk “TOMABEL” en hebben we een goeie relatie kunnen opbouwen met onze klanten en consumenten
en dit willen we graag zo houden.

Duurzaamheid:

Gewasbescherming:

Ongewenste insecten zoals de Witte Vlieg, Spin, bladluis, trips worden biologisch bestreden. (zie teeltinfo). Zo zetten we in het begin van het seizoen verschillende predatoren uit om onze oogst op een milieuvriendelijke manier te controleren. Bij een opkomst van ongewenste insecten gaan we extra predatoren uitzetten. In uitzonderlijke gevallen dat we de ongewenste insecten niet onder controle krijgen, bestrijden we ze (zeer) lokaal met selectieve chemisch middelen. Om dit proces zo milieuvriendelijk mogelijk te laten verlopen, laten we ons bijstaan door een externe gespecialiseerde firma.

Door een goeie rassenkeuze en klimaatsturing toe te passen kunnen we de schimmeldruk vb tomatenplaag en Botrytis (grauw schimmel) ook zonder chemische middelen onder controle houden.

Energie:

 

Water:

 

 

Door dit toe te passen kunnen we de ecologische voetafdruk fors verkleinen